2019, 8 vrouwen

Op 1, 2 en 3 november 2019 hebben wij gespeeld voor u ‘8 vrouwen’, onder regie van Irma Sijs.

Acht vrouwen zitten tijdens een sneeuwstorm net voor Kerstmis opgesloten in een huis. De auto is gesaboteerd, de telefoonlijn kapot en ze kunnen geen kant op.

Als er een moord wordt ontdekt, blijkt dat alle acht vrouwen een motief hebben. En iedereen liegt. Komt de dader uiteindelijk aan het licht?
Ja wel! Toch? Of gaat het allemaal verschrikkelijk fout?

Over de regisseur

Theatermaker Irma Sijs heeft eerder al bij LEO XIII geregisseerd zoals ‘Koppen Dicht’ en ‘Bloedgeld’

Irma Sijs houdt van risico’s nemen in het maken van een nieuwe voorstelling en uitdagingen, die zeker niet makkelijk zijn. Voor niemand. De spelers moeten hard werken en bereid zijn om open te blijven en zelf ook meedenken en met ideeën komen. Zo blijft iedereen alert en kan zich blijven ontwikkelen

Over het decor

De decorgroep van Leo XIII laat weer zien hoe belangrijk ze voor de vereniging zijn en hoe professioneel ze alles aanpakken.  Een ijzersterke basis van de ervaren en veelzijdige vereniging.

Zonder de vaste decorploeg bestaand uit Henk Appelman, Alex Bartels, Jaap Nijman en Nico Velzeboer zou het decor nooit de uitstraling hebben die we met elk stuk willen tonen.

Speciale aandacht voor

Ria Stander viert dit jaar haar 50 jarig jubileum bij toneelgezelschap LEO XIII.

Daarvoor mag ze wel in het zonnetje worden gezet.

We kennen Ria als een veelzijdig speelster maar ook als een trouw en gezellig lid van de vereniging.

Natuurlijk kan ze in haar jubileumjaar niet ontbreken bij de cast. Het enige dat we kunnen verklappen is dat ze in ‘8 vrouwen’ een verrassende rol speelt.