Wal, Edith van der

Wal, Edith van der

Ik ben Edith van der Wal, geboren in Amsterdam  in het jaar 1965 en ik speel toneel vanaf 2005. Er is altijd latente wens bij mij aanwezig geweest, al vanaf mijn tienerjaren om toneel te spelen. Maar ik heb er nooit iets mee gedaan, in 2005 zag ik de borden van Leo langs de kant van de weg dat ze leden zochten en nu doe ik het met veel plezier. Bij Leo XIII ben ik als Aphrodite begonnen, de verleidster en overspelige, met als slotscène naakt op het toneel!
Nou dat was een binnenkomer zullen we maar zeggen. Het was heel beschaafd hoor. Toen een heel ingetogen vrouw die zich bedrogen voelde door haar blinde man. Kwelling van Herman Heijermans, qua tekst zeer lang en emotioneel om te spelen. De rol die mij tot nu toe nog de meeste voldoening heeft gegeven.

Daarna een gestoorde moeder met een continu postnatale depressie, iets minder vrolijk zou je zeggen, maar ik moest haar spelen met een lach op mijn gezicht, dat maakte het nog tragischer. Toen een geflipte nieuwslezer met berichten over Bagdad en op het laatst tierend de tent uit.

Verder doe ik graag mee aan het éénakter festival in Ilpendam met eigen geschreven teksten.

Kortom ik vermaak me wel bij Leo XIII.