Roffel, Martin

Roffel, Martin

Geboren in 1955, werkzaam bij de gemeente Purmerend en lid sinds 2004. Als kleine jongen stond ik al geregeld ‘tussen de schuifdeuren’. Halverwege de 90-er jaren kreeg ik van een goede vriendin de tip iets te gaan doen bij de toneelvereniging van de p.v. van de gemeente Purmerend: ‘De Boemelaers’. Zo kwam ik, onder de bezielende leiding van Theo Postma,  opnieuw in contact met het ‘toneel’. Hij is het geweest die de liefde voor deze geweldige hobby bij mij naar boven heeft weten te halen! Het hele proces van ‘een stuk op de planken brengen’ is geweldig; van begin tot het eind, waarbij het applaus toch wel een extra kick geeft. De vermoeidheid van de inspanningen rond de productie, alle  extra repetities, valt in één keer van je af. Eigenlijk wil je dan nog maar één ding: zo snel mogelijk met een nieuw stuk aan de slag!

Op de reguliere toneelavond laat je alles even los en achter je, ben je even ‘vrij’ van alle mogelijke dagelijkse sleur en sores… en dat is heerlijk.

De mooiste rol tot nu toe is, als ik toch moet kiezen: de rol van ‘Charles’ (Jaloezieën, Haye van der Heyden) blijft voor mij toch wel een ‘toppertje’.