Peek, Nico

Ik ben geboren in 1964 in Hilversum, ben werkzaam bij de zedenpolitie Noord-Holland en heb in het verleden ook gewerkt als freelance acteur. Ik speel al ruim 26 jaar bij Leo XIII, sinds 1992. In die tijd heb ik heel veel verschillende rollen gespeeld, waar ik mijn creatieve ei goed in kwijt kon.

Ik zag Leo XIII spelen in een openluchtvoorstelling en via een collega ben ik enthousiast geraakt en lid geworden. Toneelspelen is mij niet met de paplepel ingegoten. Was dat zo geweest dan had ik – achteraf gezien – zeker een poging gedaan om bij de kleinkunstacademie of de toneelschool terecht te komen om daar mogelijk mijn beroep van te kunnen maken.

Dit heb ik later goedgemaakt met allerlei trainingen en workshops op het gebod van toneel en (camera) acteren. Ik werd dus enthousiast gemaakt door mensen om mij heen en heb er nog geen moment spijt van gehad.  Het is een heerlijke uitlaadklep voor mij!  Een van de stukken waar ik de mooiste herinneringen aan heb is “Tramlijn Begeerte” van Tennessee Williams, waarin ik de rol van Stanley speelde. Er is een tijd geweest waarin ik de enige jonge man was in het gezelschap, dus dan had je al gauw een grote(re) rol. Daar zaten hele leuke rollen bij. Ik hou ook wel van een beetje improviseren en dat is bij Leo XIII altijd wel mogelijk geweest.

Leo XIII zoekt altijd de uitdaging…. in de keuze van stukken, in de keuze van regisseurs en ook in het spelen van kinderstukken wat ik nu al een aantal jaren met veel plezier doe.

Kortom, een gezelschap om trots op te zijn!