Oudshoorn, Joop

Oudshoorn, Joop

Geboren in 1939 en dus van voor de oorlog en ver voor de baby-boom. Naast het toneelspelen heb ik nog diverse hobby’s als computeren, modelspoorbouw en watersport.

Het amateurtoneel, althans het spelen, heeft me altijd na aan het hart gelegen. Als kind stond ik al tussen de bekende schuif-deuren en speelde Sam, de marktkoopman. Dat ik de regie-aanwijzingen in het tekstboekje letterlijk uitvoerde en de stukken Sunlight-zeep op de tafel gooide, waarop inmiddels de vers ingeschonken borreltjes stonden, werd echter niet gewaardeerd. Ik begreep er niets van. Stond toch in het boekje!? Leden van LEO XIII zullen nu zeggen: Oh, hij had toen al moeite met de regie! Toneelspelen is voor mij een mogelijkheid om binnen een bepaalde periode karakter-eigenschappen van jezelf, of trekjes die ergens in je verbor-gen liggen, te leren kennen en te mogen uiten.

Eigenschap-pen misschien, waarmee je normaliter niet te koop wil lopen. Voor de rest ben ik een normale jongen

(nou ja, man dan), die thans gelukkig getrouwd is en drie volwassen kinderen heeft, waarvan er twee in Verweggiestan wonen, oftewel Australië. Zonder van bigamie te kunnen spreken ben ik ook nog met een ander getrouwd (ook voor de tweede maal) en dat is met LEO XIII. Een warm nest, waar het goed toeven is.