Stalenhoef, Monique

Ik ben Monique Stalenhoef, geboren in het mooie jaar 1964. Op de lagere school speelde ik bijna elke weeksluiting wel mee met een dansje of toneelstukje. Vond het geweldig. Maar in de puberteit kreeg ik last van plankenkoorts, en vermeed ik het toneel zoveel mogelijk.

In 2000 werden Rachel Bartels en ik collega’s in het Waterlandziekenhuis, en vroeg zij mij of ik bij LeoXIII wilde komen spelen. Maar ja,…die plankenkoorts was er helaas nog steeds. Toen mijn zoon in 2005 ging toneelspelen bij het NKT, ging het toch weer kriebelen bij mij.  Op de lagere school waar hij op zat, was net door een aantal leerkrachten en ouders de toneelvereniging “De Staande Ovatie” opgericht. Eerst maar onderaan de trap beginnen, dacht ik.

Na een aantal producties deed ik in 2010 mee aan de theatrale wandeling van het Purmerends Palet (7 Purmerendse verenigingen bij elkaar) en ontmoette ik meerdere leden van LeoXIII. In 2013 de overstap gemaakt om mij toch verder te ontwikkelen op toneelgebied. Mijn 1e productie was in 2014 “Bloedgeld” van Norman Robbins, pff… wat was ik ‘Bloednerveus’. In het stuk van 2017 als Yolanda in “Sterke drank in Oud-Zuid”, zat ik helemaal in mijn element.        Wat is LeoXIII toch een geweldige vereniging!

De kindervoorstelling in Februari is echt de kers op de taart. Wat is het geweldig om voor kinderen te mogen spelen. Ik zit bij LeoXIII helemaal op mijn plek. De plankenkoorts is er nog steeds, maar nu redelijk goed onder controle. Op naar de volgende productie!